Tuesday, August 01, 2006

Matija


LJUBAV MATIJE PRSKALO I DOMINIKA GALIĆA


Par se upoznao u glumačkom klubu kazališta "Gavella", gdje se nerijetko rađaju nove ljubavi
Paštašuta za zagrebačkog delfina

Glumica koja u filmu 'Kraljica noći' glumi Gocu, i bivši plivački reprezentativac, sin redatelja Eduarda Galića, za svoju ljubav jedva pronalaze vremena: ona glumi u kazalištima triju gradova, a on je biznismen i urednik časopisa Pljus


Napisala: Sandra Njavro
Snimio: Dario Njavro




-Nakon svečane premijere filma "Kraljica noći", hrvatskog kandidata za nagradu Oscar, koja se održala prošli tjedan u prepunoj dvorani Broadway zagrebačkog Kaptol centra, glumica Matija Prskalo naprosto je blistala. Među brojnim čestitarima, kojima se dopala Matijina nova filmska uloga - uloga Goce, profesorice tjelesnog odgoja koja dolazi u Osijek iz Beograda da bi režirala slet na Dravi, bio je samozatajni i svestrani mladi muškarac - Dominik Galić. On je bivši član hrvatske plivačke reprezentacije, jedan od urednika časopisa Hrvatskog plivačkog saveza "Pljus", na glasovitom američkom fakultetu "Berkeley" diplomirao je biznis i političke znanosti, godinu dana radi kao stručnjak za razvijanje poslovnih procesa u VIP-netu i sin je poznatog redatelja Eduarda Galića. Prije godinu dana, 26-godišnji Dominik osvojio je srce Matije Prskalo, filmske i kazališne glumice, koja na pitanja o svom privatnom životu, nerijetko daje šture odgovore!
- Ne volim govoriti o svom privatnom životu, a mislim da se ni Dominiku to ne bi svidjelo. Ipak, dopala mu se moja uloga Goce u filmu "Kraljica noći". On je vrlo kritična osoba i zpravo će vrlo rijetko nešto pohvaliti. Skupa smo godinu dana - otkrila je Matija Prskalo kojoj je uloga Goce sedma filmska uloga u karijeri, a treća zbog koje se razodjenula na filmskom platnu ("Virđina" Srđana Karanovića i "Starci" Eduarda Galića).

Ukroćena goropadnica

- Privatno nisam hrabra kao Goca - smije se Matija koja je na premijeri zablistala u prozirnoj narandžastoj svilenoj košulji ispod koje je, dakako, odjenula grudnjak.
Dominik Galić redovito prati sva glumačka ostvarenja svoje drage. Ona, pak, još niti jednom nije bila na bazenima "Mladosti" gdje Dominik iz ljubavi trenira plivanje, slobodni i leptir stil, u kojima se svojedobno natjecao. Kao član hrvatske plivačke reprezentacije, naime, bio je na Olimpijadi 1996., u Atlanti, i tada mu se nije ostvarila najveća sportska želja - da uđe u finale.
- Dominika sam upoznala u glumačkom klubu Dramskog kazališta "Gavella", dakle, na mjestu gdje se okupljaju glumci, a tu se nerijetko među njima rađaju i nove ljubavi. Skupa smo koliko nam to obveze dopuštaju. Slobodne večeri, ipak, najradje provodimo u kinu ili kazalištu - kaže Matija. Prvi puta par se skupa pojavio u javnosti, u ožujku, na prezentaciji japanskih specijaliteta u zagrebačkom Klubu Maksimir, a potom su zajedno u lipnju, došli u KIC, na premijeru dokumentarnog filma "Ma ne dolazi u obzir, to nas uopće ne interesira", za koji je sinopsis napisao upravo Dominik, a režiju potpisao njegov otac Eduard Galić. Iako Matija nikada nije bila zaposlenija jer u pulskom i virovitičkom kazalištu glumi u predstavi "Ukročena goropadnica", a u zagrebačkom Taetru ITD priprema predstavu "Plava soba", dovoljno joj vremena ostaje za ljubav.
Na upit što misli hoće li se film "Kraljica noći", redatelja Branka Schmidta, nominirati za Oscara, Matija veselo i optimistično odgovara: - Vjerujem u čuda
Gloria 2001., studeni, broj: 359

0 Comments:

Post a Comment

<< Home